Visegrád - Ezüstfenyő Üdülő

A volt MTA Üdülő új köntösben!

Pálinkamúzeum

A pálinka történelme sok szállal kötődik Visegrádhoz. Az első írásos emlék szerint Károly Róbert feleségét, Erzsébet királynét, aki a visegrádi fellegvárban élt, gyógyították sikeresen az ún. „Aqua vitae reginae Hungariae” – „a magyar királyné életvize” megnevezésű szeszes itallal. Ez egy rozmaringos ízesítésű borpárlat volt, ami a mai pálinkánk őse. Gyűjteményünkben és a kiállításon szeretnénk bemutatni a zugfőzés minél több korabeli fortélyát és leleményét. A tiltott pálinkafőzés több évtizedet ölelt fel Magyarországon a Tanácsköztársaság utáni időktől egészen 2010-ig.
 
Két kisfilm a pálinkafőzés történetét dolgozza fel, valamint érdekes összeállítást láthatnak a pálinka alapanyagairól, ezen belül a gyógy pálinkákról is. A filmek izgalmas titkokat árulnak el arról, hogy elődeink hogyan védekeztek a finánc ellen és hova dugták az egyébként folyamatosan főzött zugpálinkát.
 
A múzeumban található címkekészítő szoftver segítségével saját, egyedi pálinkacímke készíthető, mely a MEZTELEN PÁLINKA termékcsaládura azonnal fel is ragasztható. A jégveremben található interaktív zugfőző életkép a látogatók által indítható el a „nagy piros gomb” megnyomásával. Ekkor életre kel a kuktában fortyogó cefre és megláthatjuk, hogy bizony alkalmanként mennyire veszélyes is lehet a tiltott főzés! Ugyanitt aranyos emlékként fotót készíthetnek magukról a látogatók a fotókészítő konzolon található vezérlő segítségével.
 
Cím: 2025 Visegrád, Rév u.1.
 
E-mail: info@zugfozdevisegrad.hu
 
http://www.palinkamuzeumvisegrad.hu/
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
design by Arcsin